Reviews

“Chronische hyperventilatie was de belangrijkste klacht waarmee ik mij aanmeldde voor de Buteyko methode bij Arjen Boerstra.
Arjen begeleidde mij nuchter en consequent bij de oefeningen.
Ik vond tijd nemen voor de oefeningen erg lastig en ik was ook ongeduldig omdat het resultaat best even op zich liet wachten, resultaatgericht als ik ben.
Maar door stug door te zetten met dagelijks oefenen is de chronische hyperventilatie echt verdwenen, slaap ik beter, hoef ik niet meer te zuchten en voel ik me echt (nog) fitter.
Kortom, ik ben blij dat ik de training heb gedaan!”

Jeanette – Therapeut

Arjen gaf mij het inzicht dat je met ademen ook verder in de sport kunt komen.
Maar daarnaast geeft het ook in het gewone leven voordelen om rustiger te ademen.
Arjen is zelf een fijne docent/coach: aanpassend aan de persoon die voor zich zit en vol passie over de Buteyko methode. Dat is een goede combinatie.
Ik zou zowel de Buteyko methode als de cursus van Arjen zeker aanbevelen bij klachten of als je nieuwsgierig bent naar wat minder ademen je kan brengen in de sport.”

Marloes – Wetenschappelijk onderzoeker

Ik kreeg door Arjen een hele andere kijk op het ademhalen.
Door zijn vertrouwde persoonlijkheid en de oefeningen die hij me liet doen, is mijn probleem van nachtelijke astma aanvallen en piepende ademhaling nagenoeg helemaal verdwenen.
Hij heeft me met zijn Buyteko cursus een handvat gegeven voor de rest van mijn leven.”

Trees – Kunstenaar/restaurateur

“Rustig leren ademen kan alleen maar met een coach die zelf veel rust uitstraalt, zoals Arjen – dat werkt om de oefeningen te begrijpen en nieuwe technieken aan te leren.
Ik vond het erg plezierig dat Arjen de theorie achter het Rustig Ademen goed kon uitleggen. Het hielp en helpt mij om bewuster te ademen. Ik voel me stukken beter.
Welk mens gaat er nou met een dichtgeplakte mond slapen om zijn ademen te verbeteren? Arjen wist me met zijn kalme overtuiging toch zover te krijgen. En ik doe het nog steeds – ik slaap er zoveel rustiger door, dat is fijn.”

Klaas – Ondernemer

Arjen is zeer gepassioneerd, kundig en geduldig.
Er was alle ruimte om de materie op mijn eigen tempo te behandelen. Deze flexibiliteit vond ik erg aangenaam.
Naast de theorie achter de techniek gaf Arjen veel praktijk gerichte tips en aanwijzingen waardoor het ook écht goed is toe te passen in het dagelijks bestaan.Mijn klachten werden aanzienlijk minder gedurende de cursus.
Lang verhaal kort: Arjen is een topper, ik kan de cursus aan iedereen aanraden. Met of zonder klachten, de Buteyko techniek heeft enkel voordelen en Arjen is de perfecte leraar :-)”

Robbin – Ondernemer

“Ik ben astmatisch en gebruik een ontstekingsremmer twee maal per dag.
Ik liep al geruime tijd rond met problematisch ademhalen: snel buiten adem en vaak en veel benauwd. Dit hing ook samen met een periode van veel en intensief werken.
Al eerder had ik op het internet gelezen en gehoord over de Buteyko Methode. Ik had ook al voorzichtig ‘geoefend’ met voorgestelde technieken. Ik vond de theorie zeer interessant omdat de resultaten zo goed waren. En was benieuwd naar de praktijk.
Ik heb dan ook met veel plezier deelgenomen aan Arjens sessies. Ik ben me op een nieuwe manier bewust geworden van de rol van ‘goed ademhalen’. Heb ook gemerkt wat de oefeningen met me hebben gedaan. Door ze overdag goed toe te passen ben ik rustiger geworden en speelt benauwd zijn een minder grote rol.
De simpelweg tape op de mond is erg functioneel. Helemaal verdwenen is de kortademigheid en onregelmatige ademhaling nog niet. En dat hoeft ook niet. Ik merk gewoon dat het effect heeft en dat spoort me aan er mee bezig te blijven.
Ik heb door de cursus enkele zeer praktische tips aangereikt gekregen die snel verbetering opleverden m.b.t. mijn problematische ademhaling. 
Kortom: de Buteyko Methode levert veel effect op. En is zeer betrouwbaar. Juist omdat het ook een fundament heeft in de medische wetenschap, lijkt het mij een uitstekende zaak als het vergoed/ondersteund/aangeboden zou kunnen worden vanuit verzekeraars.”

Theo – Theatermaker

‘Ik heb met veel plezier de training bij Arjen gevolgd.
Hij lichtte de theorie duidelijk toe, en hij stond open voor mijn vragen. Wat ik heel prettig vind, is de rust die Arjen uitstraalt. Toen ik oefeningen zelf ging doen, hoorde ik vaak zijn stem in mijn hoofd. Dat werkte heel bemoedigend.
Ik heb geleerd om altijd door mijn neus te ademen. En dat kan prima, blijkt, ook tijdens sporten.
Verder is mijn ademhaling rustiger geworden. Daar heb ik in het dagelijks leven veel profijt van. Heel erg fijn!”

Sonja – Taalcoach