Reviews

‘Ik heb met veel plezier de training bij Arjen gevolgd. Hij lichtte de theorie duidelijk toe, en hij stond open voor mijn vragen. Wat ik heel prettig vind, is de rust die Arjen uitstraalt. Toen ik oefeningen zelf ging doen, hoorde ik vaak zijn stem in mijn hoofd. Dat werkte heel bemoedigend.
Ik heb geleerd om altijd door mijn neus te ademen. En dat kan prima, blijkt, ook tijdens sporten. Verder is mijn ademhaling rustiger geworden. Daar heb ik in het dagelijks leven veel profijt van. Heel erg fijn!”

Sonja (46) – Taalcoach

“Ik ben astmatisch en gebruik een ontstekingsremmer twee maal per dag. Ik liep al geruime tijd rond met problematisch ademhalen: snel buiten adem en vaak en veel benauwd. Dit hing ook samen met een periode van veel en intensief werken.
Al eerder had ik op het internet gelezen en gehoord over de Buteyko Methode. Ik had ook al voorzichtig ‘geoefend’ met voorgestelde technieken. Ik vond de theorie zeer interessant omdat de resultaten zo goed waren. En was benieuwd naar de praktijk.

Ik heb dan ook met veel plezier deelgenomen aan Arjens sessies. Ik ben me op een nieuwe manier bewust geworden van de rol van ‘goed ademhalen’. Heb ook gemerkt wat de oefeningen met me hebben gedaan. Door ze overdag goed toe te passen ben ik rustiger geworden en speelt benauwd zijn een minder grote rol. De simpelweg tape op de mond is erg functioneel. Helemaal verdwenen is de kortademigheid en onregelmatige ademhaling nog niet. En dat hoeft ook niet. Ik merk gewoon dat het effect heeft en dat spoort me aan er mee bezig te blijven

Arjen heeft me op een goede manier door de sessies geleid. Hij liet veel ruimte voor mijn vragen. Vragen die helder en duidelijk werden beantwoord. Hij geeft op een simpele en duidelijke manier aan wat je kunt verbeteren aan je ademhaling. Met simpele oefeningen. Down to earth. Maar met veel begrip voor iemands situatie. Hij weet waarover hij praat. Je merkt aan alles dat hij ‘ervaringsdeskundige’ is. Dit vergroot zijn begrip voor iemands situatie. Goed is ook dat hij ook aan kan geven wanneer hij ergens geen antwoord op heeft, of als iets buiten zijn specialisme ligt. Dat vind ik erg prettig. Een therapeut hoeft niet overal een antwoord op te hebben.

Ik heb door de cursus enkele zeer praktische tips aangereikt gekregen die snel verbetering opleverden m.b.t. mijn problematische ademhaling. Kortom: de Buteyko Methode levert veel effect op. En is zeer betrouwbaar. Juist omdat het ook een fundament heeft in de medische wetenschap, lijkt het mij een uitstekende zaak als het vergoed/ondersteund/aangeboden zou kunnen worden vanuit verzekeraars.”

Theo (52) – Theatermaker

Arjen is zeer gepassioneerd, kundig en geduldig. Er was alle ruimte om de materie op mijn eigen tempo te behandelen. Deze flexibiliteit vond ik erg aangenaam. Naast de theorie achter de techniek gaf Arjen veel praktijk gerichte tips en aanwijzingen waardoor het ook écht goed is toe te passen in het dagelijks bestaan.

Mijn klachten werden aanzienlijk minder gedurende de cursus. Lang verhaal kort: Arjen is een topper, ik kan de cursus aan iedereen aanraden. Met of zonder klachten, de Buteyko techniek heeft enkel voordelen en Arjen is de perfecte leraar:-)”

Robbin (31) – Ondernemer